Crumble

Crumble is een en lekkernij uit Schotland. Hieronder staat het recept.

Crumble

 

Bereiden

450 gram appelen in partjes gesneden50 gram bruine suiker

1 theelepel kaneel200 gram ongezouten boter

150 gram gewone suiker300 gram gezeefde bloem.


Bereidingswijze

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

 Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

 Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

 Wat ook leuk is, is als je de crumble in kleine ovenschaaltjes maakt ipv als grote taart. Heel erg handig en het presenteert ook mooi.